Thursday, March 4, 2010

Adidas: Πτώση 64% στα καθαρά κέρδη δ΄ τριμήνου


Adidas: Πτώση 64% στα καθαρά κέρδη δ΄ τριμήνου


ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones)-- Μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση στα καθαρά κέρδη δ’ τριμήνου εμφάνισε η εταιρεία αθλητικών ρούχων και εξοπλισμού, Adidas, εξέλιξη που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στο υψηλότερο κόστος μάρκετινγκ ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ποσδοσφαίρου αλλά και τις απομειώσεις από τα δικαιώματα διανομής της μονάδας Reebook στην Κίνα.

Ωστόσο, η εταιρεία έκανε λόγο για αύξηση κερδών και πωλήσεων το 2010.

Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη της Adidas υποχώρησαν σε ποσοστό 64% στα 19 εκατ. ευρώ, χαμηλότερα των μέσων εκτιμήσεων των αναλυτών που τα τοποθετούσαν στα 25 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν στα 42 εκατ. ευρώ από 107 εκατ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων για λειτουργικά κέρδη 67 εκατ. ευρώ, με τη μείωση να αντανακλά τα κόστη αναδιάρθρωσης.

Η διοίκηση «βλέπει» μονοψήφια άνοδο, έως 5%, των πωλήσεων το 2010 ενώ αναμένει κέρδη 400-450 εκατ. ευρώ.

«Χωρίς δεύτερη σκέψη, το 2009 ήταν το δυσκολότερο έτος από όταν έγινα CEO του ομίλου», δήλωσε ο Herbert Hainer, διευθύνων σύμβουλος της Adidas.

Η Adidas, η οποία παράγει τα brands Adidas και Reebok αλλά και αθλητικό εξοπλισμό για γκολφ υπό το σήμα TaylorMade, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις δ’ τριμήνου υποχώρησαν στα 2,46 δισ. ευρώ από 2,57 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει πωλήσεις ύψους 2,51 δισ. ευρώ.

Η μετοχή της Adidas έκλεισε την Τρίτη στα 38,05 ευρώ.


source: capital.gr

No comments:

Share |