Wednesday, December 16, 2009

ΗΠΑ: Μεγαλύτερο των εκτιμήσεων το έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών


ΗΠΑ: Μεγαλύτερο των εκτιμήσεων το έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών


Αυξήθηκε το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ στο τρίτο τρίμηνο του έτους, παρέχοντας ένα ακόμη σημάδι ανάκαμψης της οικονομίας, καθώς οι Αμερικανοί εισήγαγαν περισσότερο πετρέλαιο και άλλα καταναλωτικά και βιομηχανικά αγαθά κατά την εξεταζόμενη περίοδο.

Όπως αναφέρουν ξένα πρακτορεία, το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών διευρύνθηκε στα 108 δισ. δολάρια στο τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορίου. Εξάλλου, το έλλειμμα του δευτέρου τριμήνου αναθεωρήθηκε πτωτικά στα 98 δισ. δολάρια από την αρχική μέτρηση των 98,8 δισ. δολαρίων.

Το έλλειμμα στο τρίτο τρίμηνο εμφανίστηκε υψηλότερο των προσδοκιών, καθώς οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires το τοποθετούσαν στα 107 δισ. δολάρια.

Επίσης το υπουργείο ανακοίνωσε ότι το έλλειμμα αποτελεί το 3% του ΑΕΠ στο γ΄ τρίμηνο, έναντι 2,8% στο β΄ τρίμηνο, που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό επί του ΑΕΠ από το τέταρτο τρίμηνο του 2008.

capital.gr

No comments:

Share |