Wednesday, December 16, 2009

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 26 ετών μεταποίηση, υπηρεσίες


Ευρωζώνη: Σε υψηλό 26 ετών μεταποίηση, υπηρεσίες

Σημαντική βελτίωση παρουσίασαν οι υπηρεσίες και η μεταποίηση στην Ευρωζώνη το Δεκέμβριο, με το σύνθετο δείκτη PMI του Markit να εκτινάσσεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 26 ετών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του ινστιτούτου, ο δείκτης ανήλθε στις 54,2 μονάδες – έναντι 53,9 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές – από 53,7 μονάδες το Νοέμβριο.

Ο τομέας των υπηρεσιών αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τουλάχιστον δύο ετών, ενώ ο τομέας της μεταποίησης αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από το Μάρτιο του 2008.

Όπως ανακοινώθηκε από το Markit, ο PMI υπηρεσιών σημείωσε αύξηση μεγαλύτερη της αναμενόμενης στις 53,7 μονάδες από 53 μονάδες που ήταν το Νοέμβριο, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο του 2007. Πρόκειται για τον τέταρτο μήνα που διαμορφώνεται πάνω από τις 50 μονάδες, οι οποίες διαχωρίζουν την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ο PMI για τη μεταποίηση αυξήθηκε στις 51,6 μονάδες από 51,2 μονάδες που ήταν το Νοέμβριο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν άνοδό του στις 51,5 μονάδες.

naftemporiki

No comments:

Share |