Wednesday, December 16, 2009

Ρωσία: Αύξηση βιομηχανικής παραγωγής για πρώτη φορά σε διάστημα 13 μηνών


Ρωσία: Αύξηση βιομηχανικής παραγωγής για πρώτη φορά σε διάστημα 13 μηνών


ΜΟΣΧΑ (Dow Jones)--Αύξηση για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2008, σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη Ρωσία το Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Η βιομηχανική παραγωγή, μη αναπροσαρμοσμένη σε εποχιακή βάση, αυξήθηκε κατά 1,5% σε ετήσια βάση το Νοέμβριο, ξεπερνώντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για πτώση 1%. Επίσης, η παραγωγή ενισχύθηκε σε ετήσια βάση το Νοέμβριο κατά 2%, όπως έδειξαν τα στοιχεία.

Η ετήσια αύξηση αποτελεί δραματική μεταστροφή από τη συρρίκνωση κατά 11,2% που καταγράφηκε τον Οκτώβριο, κυρίως λόγω επιπτώσεων που αποδίδονται στην αύξηση της έντασης της χρηματοοικονομικής κρίσης τον περασμένο χρόνο.

Μολονότι η Ρωσία έχει τεχνικά εξέλθει από την ύφεση, η βιομηχανία επιδεικνύει αργούς ρυθμούς ανάκαμψης, παρά τα 26 δισ. δολάρια κυβερνητικής στήριξης και τις εννέα μειώσεις των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα αυτό το χρόνο τα οποία εν μέρει στόχευαν στην ενίσχυση των χορηγήσεων.

Ο μεταποιητικός δείκτης PMI σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα τεσσάρων μηνών το Νοέμβριο, όπως ανέφερε η VTB Capital, η οποία καταρτίζει το δείκτη.

capital.gr

No comments:

Share |