Thursday, October 1, 2009

Βρετανία: Μικρότερος των εκτιμήσεων ο PMI το Σεπτέμβριο

Βρετανία: Μικρότερος των εκτιμήσεων ο PMI το Σεπτέμβριο


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Ο βρετανικός δείκτης Purchasing Managers Index για το κλάδο μεταποίησης παρέμεινε το Σεπτέμβριο κάτω από τις 50 μονάδες και τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, αναθερμαίνοντας τις αμφιβολίες για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο PMI υποχώρησε στις 49,5 μονάδες το Σεπτέμβριο από 49,7 μονάδες τον Αύγουστο, σύμφωνα με τη Markit Economics and the Chartered Institute of Purchasing and Supply.

“Τα τελευταία στοιχεία θα απογοητεύσουν αυτούς που ελπίζουν σε μία γρήγορη οιονομική ανάκαμψη,” σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της CIPS, David Noble. “Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αφού έφτασε το ιστορικό χαμηλό το Νοέμβριο, έχουμε δει τον κλάδο της μεταποίησης να σημειώνει μία αξιοσημείωτη ανάκαμψη.”

Το αποτέλεσμα του Σεπτεμβρίου ήταν χειρότερο του αναμενόμενου καθώς οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση Dow Jones Newswires την περασμένη εβδομάδα τον τοποθετούσαν στις 50,3 μονάδες.

Τα μεγέθη πάνω των 50 μονάδων αποτελούν ένδειξη επέκτασης του κλάδου, ενώ κάτω των 50 μονάδων ένδειξη συρρίκνωσης του κλάδου.

capital.gr

No comments:

Share |