Thursday, October 1, 2009

Οι Άραβες της Forthnet φλερτάρουν την Wind Hellas


Οι Άραβες της Forthnet φλερτάρουν την Wind Hellas


Έντονο αραβικό χρώμα αποκτά σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων, η διαδικασία επαφών με στρατηγικούς επενδυτές για την πώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας που ελέγχει την Wind Hellas.

Η διαδικασία βρίσκεται ακόμη σε επίπεδο μη δεσμευτικών προσφορών αλλά έχει προσελκύσει περίπου 10 επενδυτικά σχήματα, μεταξύ των οποίων φέρεται να είναι και η Emirates International Telecommunications.

Η εταιρεία που αποτελεί το επενδυτικό όχημα του Ντουμπάι στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, δείχνει -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- έντονο ενδιαφέρον καθώς οι συνέργειες από ένα τέτοιο deal θα μπορούσαν να θεωρηθούν μοναδικές με δεδομένες τις παρούσες συνθήκες στην ελληνική αγορά.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στη διαδικασία καθώς θα περάσει στο στάδιο των δεσμευτικών προσφορών και τότε θα δούμε ποια επενδυτικά σχήματα ενδιαφέρονται πραγματικά για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων της Hellas II, του επενδυτικού οχήματος δηλαδή μέσω του οποίου ελέγχεται η ελληνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Επίσης αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις προθέσεις του Αιγύπτιου ιδιοκτήτη της Wind, αναφορικά με το αν θέλει απλώς να εκχωρήσει περιουσιακά στοιχεία, να βρει στρατηγικό ή άλλο επενδυτή ή απλώς να παραχωρήσει τον έλεγχο της εταιρείας.

Η μετοχή της Forthnet δέχθηκε ισχυρές πιέσεις περίπου μισή ώρα πριν το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης και έκλεισε τελικά στο 1,71 ευρώ με απώλειες 5%.

capital.gr

No comments:

Share |