Thursday, October 1, 2009

ΗΠΑ: Ρεκόρ στις αθετήσεις πληρωμών δανείων στο β΄ τρίμηνο

ΗΠΑ: Ρεκόρ στις αθετήσεις πληρωμών δανείων στο β΄ τρίμηνο


Ρεκόρ στις αθετήσεις πληρωμών δανείων σημειώθηκε στις ΗΠΑ το β΄ τρίμηνο εξαιτίας των απωλειών θέσεων εργασίας αλλά και της μείωσης του εισοδήματος, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Ένωση Αμερικανών Τραπεζιτών.

Ειδικότερα, τα ποσοστά αθέτησης ανήλθαν σε ιστορικό υψηλό όσον αφορά δάνεια που εξασφαλίζονται με ακίνητα, πιστωτικές γραμμές για ενυπόθηκα αλλά και πιστωτικές κάρτες. Οι αθετήσεις στην τελευταία κατηγορία συγκεκριμένα, αυξήθηκαν κατά 5%. Βελτιωμένα εμφανίζονται τα στοιχεία όσον αφορά την αθέτηση πληρωμών για άμεσα δάνεια αυτοκινήτων.

“Η εικόνα δεν θα αλλάξει έως ότου παρουσιαστεί βελτίωση στην αγορά εργασίας και η ατμομηχανή της οικονομίας πάρει μπρος. Θα χρειαστεί καιρός”, σχολιάζει ο James Chessen, επικεφαλής οικονομολόγος της ABA.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσοστό ανεργίας αναρριχήθηκε στο 9,7% τον Αύγουστο, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από το 1983 και εκτιμάται ότι θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα στη διάρκεια του επόμενου έτους.

“Τα θετικά νέα είναι ότι οι καταναλωτές είναι πλεόν περισσότερο επιφυλακτικοί, αποταμιεύοντας περισσότερο, ξοδεύοντας λιγότερο, καταβάλλοντας μεγαλύτερες προσπάθειες να επιδιορθώσουν τους ισολογισμούς τους”, σημείωσε ο Chessen.

capital.gr

No comments:

Share |