Thursday, October 1, 2009

''Αντεξε'' στις πιέσεις το αργό- Ανοδος 0,3%


''Αντεξε'' στις πιέσεις το αργό- Ανοδος 0,3%

Σταθεροποιητικά πάνω από τα 70 δολάρια έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, κατοχυρώνοντας τα χθεσινά του κέρδη. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση το αργό για τα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου ενισχύθηκαν κατά 5,8%, προκαλώντας στους επενδυτές ανησυχία για την πορεία των μελλοντικών συμβολαίων.Κατά την σημερινή συνεδρίαση, η τιμή του αργού ενισχύθηκε κατά 0,3% στα 70,82 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αργό τύπου brent κινήθηκε ανοδικά κατά 1% στα 68,34 δολάρια το βαρέλι.

Σημαντικές πιέσεις ασκησε στο αργό, πέραν της πτώσης των κεφαλαιαγορών, και η ανοδος του δολαρίου. Το δολάριο κέρδισε έδαφος σε βάρος του ευρώ, καθώς οι ιθύνοντες της Ε.Ε. εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με την ενίσχυση του ευρώ σε επίπεδα που πλήττει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της ευρωζώνης. Το ευρώ διαμορφώθηκε χαμηλότερα κατά 0,6% έναντι του δολαρίου, στα 1.4546 δολάρια/ευρώ.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι το αργό βρίσκεται σε «κανάλι bullish», ενώ τεστάρει τα επίπεδα των 70 δολάρια, μετά το εξάμηνο ράλι. Εάν το αργό ξεπεράσει τα 71,5 δολάρια τότε θα οδηγηθεί στα 75,8 δολάρια.

reporter.gr

No comments:

Share |