Thursday, October 1, 2009

Microsoft: Αφαίρεση από τη λίστα “conviction buy” της Goldman Sachs


Microsoft: Αφαίρεση από τη λίστα “conviction buy” της Goldman Sachs


Στην αφαίρεση της μετοχής της Microsoft Corp. από τη λίστα “conviction buy” προχώρησε η Goldman Sachs.


Όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία,η αναλύτρια του οίκου Sarah Friar, μείωσε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή της χρήσηςτου 2010 κατά 3 σεντς στα 1,72 δολ. Σύμφωνα με την αναλύτρια η Microsoft θα αντιμετωπίσει ένα χαλαρό τρίμηνο πριν εισέλθει σε υγιή κύκλο με το λανσάρισμα των Windows 7 ενώ δικαιολόγησε τις εκτιμήσεις επικαλούμενη τις μικρότερες του αναμενόμενου πωλήσεις λογισμικών server και την πώληση της διαφημιστικής μονάδας της Razorfish Internet advertising agency τον Αύγουστο.


Η Goldman Sachs διατηρεί ωστόσο τη σύσταση “buy” και την πρόβλεψη των 30 δολ. για τη μετοχή της εταιρείας. Η εταιρεία θα εισάγει το νέο λειτουργικό σύστημα στις 22 Οκτωβρίου ενώ την επομένη θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της χρήσης 2009 -10.


Αυτή την ώρα η μετοχή της εταιρείας καταγράφει απώλειες 2,92% στα 24,97 δολ. ενώ νωρίτερα είχε φτάσει και το -3,03%. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως από την έναρξη του έτους μέχρι και το χθεσινό κλείσιμο η μετοχή της εταιρείας έχει καταγράψει κέρδη 32%.

capital.gr

No comments:

Share |