Thursday, September 10, 2009

Wind Hellas: Έναρξη επαφών με στρατηγικούς επενδυτές

Wind Hellas: Έναρξη επαφών με στρατηγικούς επενδυτές

Την έναρξη επαφών με στρατηγικούς επενδυτές για την πώληση της Wind Hellas, η οποία ανήκει στην Hellas II, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των χρεών της ύψους 3,2 δισ. ευρώ, όπως πρώτο είχε αναφέρει το Capital.gr, ανακοίνωσε η Wind.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, η εταιρεία στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως αναμένει την εκδήλωση ενδιαφέροντος την εβδομάδα που ξεκινά στις 21 Σεπτεμβρίου. Η Wind Hellas σημειώνει επίσης πως εξακολουθεί να βρίσκεται σε συζητήσεις με το μέτοχο πλειοψηφίας Weather Investments, που ανήκει στον Αιγύπτιο δισεκατομμυριούχο Naguib Sawiris για τη συμμετοχή του στην “αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης”.

Σημειώνεται πως η Wind Hellas είχε έως τις 30 Ιουνίου ταμειακό υπόλοιπο 32 εκατ. ευρώ ενώ έχει μόλις έξι εβδομάδες στη διάθεσή της για την καταβολή τόκων 67 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Dow Jones Newswires, μεταξύ των ενδιαφερομέων είναι οι δύο πρώην μέτοχοι της εταιρείας, APAX και TPG, οι οποίοι το 2007 πούλησαν την Wind Hellas - πρώην TIM Hellas - στην Weather Investments, έναντι 3,4 δισ. ευρώ.


capital.gr

No comments:

Share |