Thursday, September 10, 2009

Reuters: Διοικητική αναδιάρθρωση στη GM

Reuters: Διοικητική αναδιάρθρωση στη GM

Σε διοικητική αναδιάρθρωση φέρεται να προχώρησε η General Motors ενώ αποφάσισε να στείλει στο Βερολίνο τον διαπραγματευτή για την πώληση της Opel, έπειτα από την κρίσιμη διήμερη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Σύμφωνα με άτομα προσκείμενα στο θέμα, τα οποία επικαλείται το Reuters, το 13μελές δ.σ. της GM ενέκρινε την αποχώρηση του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας καθώς και μια νέα εμπορική καμπάνια στόχος της οποίας θα είναι η προσέλκυση και πάλι των διστακτικών καταναλωτών στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, λήφθηκε απόφαση και για την Opel, η οποία θα ανακοινωθεί σήμερα στους αξιωματούχους της γερμανικής κυβέρνησης, όπως πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Στο πλαίσιο της διοικητικής αναδιάρθρωσης, ο οικονομικός διευθυντής Ρέι Γιανγκ φέρεται να αποχωρεί από την εταιρεία, έπειτα από θητεία 18 μηνών. Μεταξύ άλλων, ο Γιανγκ έχει δεχθεί επικρίσεις και για την αποτυχία της GM να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters, ο Τζον Σμιθ, ο ειδικός διαπραγματευτής της GM με τη γερμανική κυβέρνηση και τις ενδιαφερόμενες εταιρείες για το μέλλον της Opel, θα μεταβεί στο Βερολίνο προκειμένου να ενημερώσει την κυβέρνηση για τις αποφάσεις του δ.σ.

Χθες, η συμβουλευτική εταιρεία KPMG παρουσίασε στο δ.σ. της GM μια έκθεση, στην οποία αναφέρεται πως η διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας χρησιμοποίησε «υπερβολικά αισιόδοξες» υποθέσεις όταν υπολόγιζε το κόστος διατήρησης της Opel.

naftemporiki

No comments:

Share |