Thursday, September 10, 2009

Fortune: Tο Top Ten των ισχυρών γυναικών του επιχειρείν

Fortune: Tο Top Ten των ισχυρών γυναικών του επιχειρείν

H 53 ετών Indra Nooyi, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της PepsiCo είναι για μία ακόμη χρονιά η πιο ισχυρή γυναίκα στον επιχειρηματικό κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Fortune.

Ειδικότερα, το αμερικανικό περιοδικό δημοσίευσε σήμερα τη λίστα με τις 50 πιο ισχυρές γυναίκες, τονίζοντας ότι το 1998 όταν ξεκίνησε ο ετήσιος καταρτισμός της λίστας μόνοι δύο από τα τιμώμενα πρόσωπα βρίσκονταν στο τιμόνι των 500 επιχειρήσεων που περιλαμβάνει το Fortune, ενώ αυτό το χρόνο ο αριθμός των γυναικών επικεφαλής ανέρχεται σε 13.

Στη δεύτερη θέση πίσω από την Nooyi, παραμένει και φέτος η 56χρονη Irene Rosenfeld, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Kraft Foods, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει η 56χρονη πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Archer Daniels Midland. Τέταρτη έρχεται η Angela Braly, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Wellpoint και πέμπτη η Andrea Jung της Avon Products.

Η γνωστή Αμερικανίδα τηλεπαρουσιάστρια Oprah Winfrey ανεβαίνει στην έκτη θέση, από όγδοη πέρσι, ενώ σημαντική άνοδο σημειώνει η διευθύνουσα σύμβουλος της DuPont, Ellen Kullman η οποία βρίσκεται στην έβδομη θέση από δέκατη πέμπτη πέρσι. Την όγδοη θέση καταλαμβάνει η επικεφαλής της Yahoo, Carol Bartz, την ένατη η διευθύνουσα σύμβουλος της Xerox, Ursula Burns, ενώ τη δεκάδα κλείνει η Brenda Barnes, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Sara Lee.

capital.gr

No comments:

Share |