Thursday, September 10, 2009

GM: Φέρεται να προτιμα την Magna για την πώληση της Opel

GM: Φέρεται να προτιμα την Magna για την πώληση της Opel



Η General Motors ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε για το μέλλον της γερμανικής θυγατρικής μονάδας Adam Opel και της βρετανικής αδελφικής εταιρείας Vauxhall, εν τω μέσω δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι πιθανότατα οι θυγατρικές θα πωληθούν στην κοινοπραξία της οποίας ηγείται η καναδέζικη εταιρεία κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων Magna International.

Η GM θα γνωστοποιήσει την απόφαση αργότερα μέσα στην ημέρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Βερολίνο.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν της έχει γνωστοποιηθεί η απόφαση , ενώ εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Gordon Brown αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στο θέμα, ανέφερε ότι το διοικητικό συμβούλιο της GM έχει προτείνει η Opel και η Vauxhall να πωληθούν στην Magna. Η Magna υποστηρίζεται από τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, OAO Sberbank.

Ο διευθύνων σύμβουλος της GM, Fritz Henderson παρουσίασε τέσσερις επιλογές στο συμβούλιο κατά τη διάρκεια της διήμερης συνεδρίασης που τελείωσε την Τετάρτη: τη διατήρηση της Opel, την αίτηση πτώχευσης, ή την πώληση της θυγατρικής στη Magna ή στην άλλη ενδιαφερόμενη, τη βελγική επενδυτική εταιρεία RHJ International.

Το συμβούλιο έπρεπε να προσδιορίσει το κατά πόσο η διατήρηση της Opel θα μπορούσε να αποτελεί καλύτερη επιλογή από την προηγούμενη διαδικασία πώλησης κατά την οποία θα πωλούσε το πλειοψηφικό πακέτο σε ανταλλαγή γερμανικών δανειακών εγγυήσεων.


capital.gr

No comments:

Share |