Wednesday, September 30, 2009

Eλλάδα: Σε είκοσι μέρες ο εμβολιασμός κατά της γρίπης Η1Ν1


Μέσα σε είκοσι ημέρες και χωρίς δήλωση συναίνεσης θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων κατά της γρίπης Η1Ν1, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των ευπαθών ομάδων αγγίζει τα 2.500.000 πολίτες. Επιπλέον, ο Δ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι ήδη είναι διαθέσιμες 100.000 δόσεις εμβολίου, οι οποίες βρίσκονται σε εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Υγείας στη Βάρη, καθώς άλλες 100.000 δόσεις ναμένονται να φτάσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, το «πράσινο φως» έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις φαρμακευτικές εταιρείες Novartis και Glaxo, οι οποίες παράγουν το νέο εμβόλιο, ώστε να προχωρήσουν στη χορήγηση του εμβολίου από την 1η Οκτωβρίου.

Οι εμβολιασμοί μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως σ’ εκείνες τις χώρες-μέλη οι οποίες έχουν παραγγείλει αυτά τα εμβόλια και έχουν παραλάβει κάποιες ποσότητες από αυτά.

Κλείνουν το Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος, Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών

Την παύση της λειτουργίας του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος και του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών για 7 ημέρες από αύριο 1 Οκτωβρίου, αποφάσισε ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, μετά από πρόταση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Σύμφωνα με το έγγραφο του ΕΚΕΠΥ που εστάλη στο Νομάρχη Αθηνών, στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος παρουσιάστηκαν 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα με τον ιό της γρίπης Α(Η1Ν1), ενώ απουσιάζουν 53 μαθητές με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.

Ακόμη, στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών παρουσιάστηκαν πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα με τον ιό της γρίπης Α(Η1Ν1), ενώ 42 μαθητές απουσιάζουν με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.

reporter.gr

No comments:

Share |