Wednesday, September 30, 2009

Βουλγαρία: Σημαντική αύξηση των πτωχεύσεων

Βουλγαρία: Σημαντική αύξηση των πτωχεύσεων


Ο αριθμός των πτωχεύσεων εταιρειών στη Βουλγαρία στο εννεάμηνο του 2009 αυξήθηκε κατά 63% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008. Έτσι, ενώ το 2008 ο συνολικός αριθμός των πτωχεύσεων ανήλθε σε 136, την αντίστοιχη περίοδο του 2009 αυξήθηκε στις 221.

Παράλληλα, 50% περίπου μεγαλύτερος είναι και ο αριθμός των εταιρειών κατά των οποίων οι αρμόδιες δικαστικές αρχές έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες πτώχευσης (χωρίς αυτό να σημαίνει πως αυτές θα καταλήξουν τελικά σε πτώχευση).

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της Συνομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων της Βουλγαρίας, κ. Εβγκένιι Ιβανόβ, η παραπάνω αύξηση των πτωχεύσεων είναι ασήμαντη στο φόντο της πραγματικής κατάστασης, στην οποία βρίσκεται η εγχώρια οικονομία. «Εάν ληφθεί υπόψη πώς η κρίση χτύπησε την παγκόσμια οικονομία και πως στις ΗΠΑ πτωχεύει σχεδόν κάθε τρίτη εταιρεία, τα σχετικά μεγέθη σε μας είναι αρκετά χαμηλότερα από τις προσδοκίες. Τα απαισιόδοξα σενάρια έκαναν λόγο για αλυσιδωτές πτωχεύσεις, ειδικά στις εταιρείες που διαμορφώνουν τη διάρθρωση των συγκεκριμένων κλάδων», υποστηρίζει ο κ. Ιβανόβ, προσθέτοντας πως οι εταιρείες που πτωχεύουν είναι κυρίως μικρού και μεσαίου μεγέθους, οι οποίες διαθέτουν λιγότερες εφεδρείες για την αντιμετώπιση των δυσκολιών.

naftemporiki

No comments:

Share |