Wednesday, September 30, 2009

ABN Amro: Προς νομικό διαχωρισμό έως το τέλος του 2009


ABN Amro: Προς νομικό διαχωρισμό έως το τέλος του 2009


ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ (Dow Jones) – Ο ολλανδικός τραπεζικός όμιλος ABN Amro Bank NV ανακοίνωσε σήμερα πως προχώρησε στο πρώτο βήμα του διαχωρισμού των δραστηριοτήτων που ανήκουν στο κράτος από αυτές που ανήκουν στη βρετανική Royal Bank of Scotland PLC (RBS) και την ισπανική Banco Santander SA (STD), με την υποβολή σχετικού εγγράφου στο υπουργείο Εμπορίου της χώρας.


Το ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών σε επιστολή προς το κοινοβούλιο ανέφερε πως σκοπεύει να ολοκληρώσει το διαχωρισμό έως το τέλος του 2009. Την ιδιοκτησία της ABN Amro αυτή την περίοδο έχουν η RBS, η Santander και το ολλανδικό κράτος.


Το ολλανδικό κράτος ανέλαβε τον έλεγχο του τμήματος που κατείχε η Fortis κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της κρίσης. Οι Fortis, RBS και Santander απέκτησαν την ABN Amro το 2007 έναντι 71 δισ. ευρώ


Οι πιστωτές της ολλανδικής τράπεζας έχουν ένα μήνα στη διάθεσή τους για τη διατύπωση των αντιρρήσεων τους για το διαχωρισμό, καθώς οι υποχρεώσεις της θα μεταφερθούν σε ξεχωριστή νομική οντότητα.


Το διαχωρισμό πρέπει να εγκρίνει επίσης και η ολλανδική κεντρική τράπεζα (DNB).


Σημειώνεται πως η Santander περιμένει την καταβολή 6,5 δισ. ευρώ από την πώληση των δραστηριοτήτων της τράπεζας στην Ιταλία και τη Βραζιλία, η οποία επίσης εξαρτάται από την έγκριση της DNB.

capital.gr

No comments:

Share |