Wednesday, September 30, 2009

Νέα ΔΠ για Aqua Sol


Νέα ΔΠ για Aqua Sol



Νέα δημόσια πρόταση για εξαγορά του 100% της Aqua Sol ανακοίνωσε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Παναγή μετά τη σχετική έγκριση της συγκέντρωσης που έδωσε χθες η ΕΠΑ.

Το τίμημα της ΔΠ ανέρχεται στα €0,11 ανά μετοχή. Ο κ. Παναγή κατέχει ήδη 177,3 εκ. μετοχές (68,73% του κεφαλαίου της) από το σύνολο των 258 εκ. εκδομένων μετοχών της εταιρείας και για να αποκτήσει τις υπόλοιπες 80,7 εκ. μετοχές της AQS θα πρέπει να καταβάλει άλλα €8,9 εκ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, εάν με την ολοκλήρωση της πρότασης ο κ. Παναγή κατέχει πέραν του 90% των μετοχών της εταιρείας, τότε δικαιούται να ασκήσει το δικαίωμα squeeze out που του παρέχεται από το νόμο για απόκτηση του 100% των μετοχών. Επίσης στην περίπτωση αυτή η εταιρεία θα διαγραφεί από το ΧΑΚ και θα μετατραπεί σε ιδιωτική.

Χθες, η ΕΠΑ απεφάνθη ότι η προτεινόμενη πράξη συγκέντρωσης δεν επιφέρει μεταβολή ελέγχου τέτοια που να δίδει τη δυνατότητα καθοριστικού επηρεασμού της δραστηριότητας της εξαγοραζόμενης εταιρείας, (της Aqua Sol), ως η ερμηνεία που δίδει ο νόμος στην έννοια περί ελέγχου. Η δυνατότητα καθοριστικού επηρεασμού από πλευράς του κ. Παναγή, ως αγοραστή της Aqua Sol, προϋπήρχε της υπό εξέτασης κοινοποίησης.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 17 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε την απαγόρευση της δημοσίευσης του εγγράφου της ΔΠ και την αναστολή των δικαιωμάτων ψήφου του κ. Παναγή. Σε συνεδρία της στις 28 Σεπτεμβρίου αποφάσισε την άρση της αναστολής των δικαιωμάτων ψήφου του κ. Παναγή μετά την έγκριση της ΕΠΑ.

Η μετοχή της AQS έκλεισε χθες στα €0,11 με όγκο €2,9 χιλ.

stockwatch.com.cy

No comments:

Share |