Wednesday, September 30, 2009

CIT: Στροφή σε Citigroup και Barclays Capital για δάνειο


CIT: Στροφή σε Citigroup και Barclays Capital για δάνειο


Χρηματοδότηση στην CIT Group Inc., την εμπορική δανείστρια που αγωνίζεται να αποφύγει την πτώχευση, προσφέρουν Citigroup Inc. και Barclays Capital, σύμφωνα με δύο ανθρώπους, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Οι κάτοχοι ομολόγων της εταιρείας με ηλικία 101 ετών, επιδιώκουν επίσης να χορηγήσουν περίπου 2 δισ. δολ. για δάνεια καθώς η προθεσμία για την λήξη της αναδιάρθρωσης πλησιάζει, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους επειδή οι διαπραγματεύσεις είναι εμπιστευτικές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η CIT με έδρα τη Νέα Υόρκη, ενδέχεται να διαλέξει άλλες λύσεις.

Τον Ιούλιο η CIT είπε ότι ενδέχεται να επιδιώξει την προστασία που παρέχει ο νόμος από τους πιστωτές, μετά την αποτυχία του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή, Τζέφρι Πικ, να επιτύχει δεύτερη οικονομική στήριξη από το κράτος και τη στροφή στους κατόχους ομολόγων για χείρα βοηθείας ύψους 3 δισ. δολαρίων. Στις 17 Αυγούστου η διοίκησή της ανακοίνωσε ότι το σχέδιο της ενεκρίθη από την πλειονότητα των κατόχων ομολόγων, μέσω του οποίου θα εισπράξει έως την 1η Οκτωβρίου έκτακτη οικονομική βοήθεια.

Τα ομόλογα της CIT συνολικού ύψους 750 εκατ. δολ. με απόδοση 4,25% και λήξη τον Φεβρουάριο, αναρριχήθηκαν χθες 2,5 σεντς, φθάνοντας στα 77 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ και από τα τέλη του Αυγούστου σημείωσαν άνοδο 14 σεντς, σύμφωνα με το σύστημα Trace της Financial Industry Regulatory Authority. Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 53 σεντς, ποσοστό 32%, φθάνοντας στα 2,20 δολ. η μία κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Εκπρόσωποι της Citigroup, της Barclays Capital και της CIT στη Νέα Υόρκη αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα. Ποσόν περίπου 9,14 δισ. σε δάνεια της CIT και ομόλογα λήγουν έως το 2010, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg.

naftemporiki

No comments:

Share |