Wednesday, September 30, 2009

ΗΠΑ: Ανάκληση-μαμούθ αυτοκινήτων της Toyota


ΗΠΑ: Ανάκληση-μαμούθ αυτοκινήτων της Toyota


Την ανάκληση 3,8 εκατ. οχημάτων από την αγορά των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα η Toyota για λόγους ασφαλείας καθώς εκφράζονται φόβοι ότι το πατάκι στη θέση του οδηγού είναι χαλαρό και μπλοκάρει το πεντάλ της επιτάχυνσης, πρόβλημα που θεωρείται ότι πιθανώς προκάλεσε σειρά ατυχημάτων και πέντε θανάτους, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

“Πρόκειται για επείγουσα υπόθεση”, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ, Ray LaHood. Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει δεχτεί αναφορές για 100 περιστατικά που σχετίζονται με το θέμα και συμπεριλαμβάνουν 17 ατυχήματα και 5 θανάτους στα οποία εμπλέκονται αυτοκίνητα της Toyota.

Τόσο η Toyota όσο και οι αμερικανικές αρχές προειδοποίησαν τους ιδιοκτήτες να βγάλουν τα πατάκια της θέσης του οδηγού από οκτώ μοντέλα Toyota και Lexus τα οποία κατασκευάστηκαν τα έξι τελευταία χρόνια και διατέθηκαν στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του υβριδικού Prius, ως επείγον προληπτικό μέτρο.

Η εν λόγω ανάκληση είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Toyota, η οποία έγινε γνωστή για την ασφάλεια και την ποιότητα των αυτοκινήτων της, γεγονός που την βοήθησε να ξεπεράσει την General Motors τον περασμένο χρόνο και να κατακτήσει την κορυφή του κόσμου βάσει πωλήσεων.

capital.gr

No comments:

Share |