Tuesday, September 8, 2009

ΗΠΑ: Συμφωνία για την εκκαθάριση των CDS

ΗΠΑ: Συμφωνία για την εκκαθάριση των CDS


Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street – περιλαμβανόμενων των JPMorgan Chase & Co., Goldman Sachs Group Inc. και Barclays Plc – δεσμεύτηκαν να αναλάβουν την εκκαθάριση στο 80% του συνόλου των επιλέξιμων συμβολαίων αντιστάθμισης πιστωτικού κινδύνου (credit-default swaps - CDS) με έναρξη τον Οκτώβριο μέσω οίκων εκκαθάρισης σχεδιασμένων ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αλυσιδωτής κατάρρευσης των dealers, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Οι τράπεζες επίσης συμφώνησαν να αναλάβουν την εκκαθάριση των συναλλαγών στο 70% επί των επιλέξιμων παραγώγων προϊόντων επί επιτοκίων με έναρξη από τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με επιστολή που υπογράφουν 15 εταιρείες της Wall Street και έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Federal Reserve Bank of New York.

Η συμφωνία εντάσσεται στις προσπάθειες που καταβάλουν οι αμερικανικές αρχές για να ρυθμίσουν την τεράστια εξωχρηματιστηριακή αγορά (over-the-counter) παραγώγων σε οργανωμένους οίκους εκκαθάρισης προκειμένου να μειωθούν οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

capital.gr

No comments:

Share |