Tuesday, September 8, 2009

Ξεπέρασε τα $1.000 ο χρυσός

Ξεπέρασε τα $1.000 ο χρυσός


Το επίπεδο των 1.000 δολαρίων ξεπέρασε η τιμή του χρυσού για πρώτη φορά σε διάστημα έξι μηνών, εξέλιξη αναμενόμενη από τους traders καθώς η τιμή του πολύτιμου μετάλλου προσσέγγιζε το "ψυχολογικό όριο" στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης.

Η τιμή του πιο ενεργού συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου, αναρριχήθηκε στο ενδοσυνεδριακό υψηλό των 1.004,80 δολαρίων ανά ουγγιά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Globex. Αυτή την ώρα το συμβόλαιο ενισχύεται κατά 5,50 δολάρια ή 0,6% στα 1.002,20 δολάρια ανά ουγγιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τιμή του χρυσού έχει καταφέρει να ολοκληρώσει τις συναλλαγές πάνω από τα 1.000 δολάρια σύνολικά δύο φορές, το Μάρτιο του 2008, ενώ οι traders εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το αν θα διατηρηθεί στα υφιστάμενα επίπεδα βραχυπρόθεσμα. Το ιστορικό υψηλό της τιμής του χρυσού είναι στα 1.032 δολάρια.

“Το δολάριο συνεχίζει να δείχνει αδύναμο, ενώ καθώς τα αμερικανικά χρηματιστήρια επανέρχονται σήμερα ενδέχεται παρατηρηθεί short covering που θα ωθήσει περεταίρω την τιμή του πολύτιμου μετάλλου”, τόνισε ο Kevin Kerr, πρόεδρος της Kerrtrade.com.

capital.gr

No comments:

Share |