Tuesday, September 8, 2009

Γερμανία: Απροσδόκητη υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούλιο

Γερμανία: Απροσδόκητη υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούλιο



ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones) – Η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε απροσδόκητα τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ωστόσο τους επόμενους μήνες αναμένεται ισχυρή ανάκαμψη λόγω της ενίσχυσης των παραγγελιών.


Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 0,9% έπειτα από την άνοδο 0,8% τον Ιούνιο. Σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires οικονομολόγοι έκαναν λόγο για άνοδο 1,5%. “Για το τρίτο τρίμηνο μπορούμε να περιμένουμε αύξηση της παραγωγής,” ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο καθώς οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν 3,5% τον Ιούλιο σε σχέση με τον περασμένο μήνα,


“Συνθήκες οικονομικής άνθησης στη Γερμανία; Όχι ακόμα,” σημειώνει ο οικονομολόγος της BNP Paribas Ken Wattret. Αντιμετωπίζουμε αυτά τα στοιχεία ως μία προσωρινή ανάκαμψη της βιομηχανικής δραστηριότητας, μετά τη μεγάλη μείωση της παραγωγής και των αποθεμάτων στο αποκορύφωμα της κρίσης.”


Η βιομηχανική παραγωγή ήταν 17% μικρότερη σε σχέση με τον Ιούλιο του του 2008. Η μεταποιητικ΄΄η παραγωγή ήταν 0,5% μικρότερη σε μηνιαία βάση ενώ κατασκευές υποχώρησαν 2,3%.

capital.gr

No comments:

Share |