Tuesday, September 8, 2009

Κέρδη 0,7% κατέγραψε ο Nikkei

Κέρδη 0,7% κατέγραψε ο Nikkei

Άνοδο 0,7% σημείωσε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, με την Showa Shell Sekiyu να καταγράφει κέρδη μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της για κατασκευή νέου εργοστασίου φωτοβολταϊκών.

Σημαντική ώθηση έδωσαν στις εταιρείες με «πράσινη» τεχνολογία, όπως η εταιρεία κατασκευής μπαταριών αυτοκινήτων GS Yuasa, οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Γιούκιο Χατογιάμα ότι θα δρομολογήσει τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 25% έως το 2020.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις τραπεζικές μετοχές, όπως η Mizuho Financial Group, μετά τη συμφωνία των διοικητών κεντρικών τραπεζών και των εποπτικών αρχών για θέσπιση αυστηρότερων κανονισμών κεφαλαιακής επάρκειας στον τραπεζικό τομέα.

Από το ισχυρό γεν επλήγησαν οι εξαγωγείς, όπως η Toyota Motor Corp, ενώ «κεντρικό θέμα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα θα είναι τα εταιρικά κέρδη, τα οποία θα αρχίσουν να ανακοινώνονται τον Οκτώβριο», σύμφωνα με τον Μασαγιούκι Ντοσίντα της Matsui Securities.

Ο δείκτης αναφοράς Nikkei [.N225] έκλεισε στις 10.393,23 μονάδες μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix σημείωσε οριακή άνοδο 0,2% στις 946,40 μονάδες.

naftemporiki

No comments:

Share |