Tuesday, September 8, 2009

Γερμανία: Διεύρυνση του εμπορικού πλεονάσματος τον Ιούλιο

Γερμανία: Διεύρυνση του εμπορικού πλεονάσματος τον Ιούλιο


ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones)-- Αύξηση κατέγραψαν για τρίτο διαδοχικό μήνα οι γερμανικές εξαγωγές τον Ιούλιο, προσαρμοσμένες σε εποχικές και ημερολογιακές επιδράσεις, σε μία ακόμη ένδειξη πως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης σταδιακά εξέρχεται από την ύφεση, σύμφωνα με στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.

Σε προσαρμοσμένη βάση οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,3% στο μήνα, στα 68,4 δισ. ευρώ, ενώ οι εισαγωγές παρέμειναν αμετάβλητες στα 55,9 δισ. ευρώ.

Τα μη προσαρμοσμένα στοιχεία έδειξαν μείωση των εξαγωγών κατά 18,7% σε ετήσια βάση στα 70,5 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, και συρρίκνωση των εισαγωγών κατά 22,3% στα 56,6 δισ. ευρώ σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2008.

Το πλεόνασμα εμπορικού ισοζυγίου, βασισμένο σε μη προσαρμοσμένα στοιχεία, διαμορφώθηκε στα 13,9 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, σε σύγκριση με το αναθεωρημένο πλεόνασμα των 12,1 δισ. τον Ιούνιο, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία. Η αρχική εκτίμηση για τον Ιούνιο ήταν 12,2 δισ. ευρώ.

Το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, επίσης βασισμένο σε μη προσαρμοσμένα στοιχεία, ήταν 11 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με τα 13,5 δισ. ευρώ τον Ιούνιο. Αρχικά στοιχεία προέβλεπαν πλεόνασμα 13,3 δισ. ευρώ τον Ιούνιο.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones Newswires, έκαναν λόγο για εμπορικό πλεόνασμα 12 δισ. ευρώ και πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών 10 δισ. ευρώ.


capital.gr

No comments:

Share |