Monday, July 20, 2009

Resolution: Νέα βελτιωμένη πρόταση για την εξαγορά της Friends Provident

Resolution: Νέα βελτιωμένη πρόταση για την εξαγορά της Friends Provident


Νέα πρόταση εξαγοράς, με πιο ευνοϊκούς όρους για τους μετόχους της Friends Provident Plc, κατέθεσε η Resolution Ltd, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Συγκεκριμένα, η Resolution είναι έτοιμη να καταβάλλει στους μετόχους της Friends Provident μετρητά για τις πρώτες 2.500 μετοχές που έχουν στην κατοχή τους και να εκδώσει νέες μετοχές σε αντάλλαγμα των υπολοίπων μετοχών. Σημειώνεται ότι η αρχική προσφορά της Resolution για την εξαγορά της Friends Provident κατατέθηκε στις 17 Ιουλίου.

“Βλέπουμε θετικά την αποδοχή της Friends Provident για την ενοποίηση του βρετανικού κλάδου ασφαλειών ζωής και το γεγονός ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συγχώνευση μαζί μας,” δήλωσε ο πρόεδρος της Resolution, Mike Biggs.

Η Friends Provident απέρριψε την πρόταση της Resolution ύψους 1,7 δισ. λιρών την περασμένη εβδομάδα υποστηρίζοντας ότι ήταν πολύ χαμηλή. Ο ιδρυτής της Resolution, Clive Cowdery προχωρά στη δεύτερη προσπάθεια μέσα σε τρία χρόνια να εξαγοράσει την ασφαλιστική, ενώ πέρσι συγκέντρωσε το ποσό των 600 εκατ. λιρών με σκοπό την εξαγορά ασφαλιστικών και εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίων.

capital.gr

No comments:

Share |