Monday, July 20, 2009

Mobius: Wall Street θα γίνουν τα κινέζικα χρηματιστήρια σε τρία χρόνια

Mobius: Wall Street θα γίνουν τα κινέζικα χρηματιστήρια σε τρία χρόνια

Η κινεζική αγορά μετοχών αναμένεται να ξεπεράσει σε αξία αυτή των ΗΠΑ σε τρία χρόνια καθώς οι κρατικές εταιρείες εκδίδουν νέες μετοχές, ενώ και ο πληθυσμός του 1,4 δισ. αρχίζει να επενδύει σε μετοχές, σύμφωνα με τον ''γκουρού'' των αγορών, Mark Mobius. ''Ο κινεζικός πληθυσμός μόλις που αρχίζει να ασχολείται με τις μετοχές και έχει να διανύσει ακόμα πολύ δρόμο,'' δήλωσε ο Mobius - που ως επικεφαλής της Templeton Asset Management Ltd επιβλέπει ενεργητικό ύψους περίπου 25 δισ. δολαρίων σε αναδυόμενες αγορές - σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Παράλληλα, οι κρατικές εταιρείες προχωρούν σε ''ακόμα πιο τεράστιες'' αρχικές δημόσιες εγγραφές, συμπλήρωσε.

Η αξία της αγοράς μετοχών της κινεζικής αγοράς αγγίζει τα 3,2 τρισ. δολάρια, σε σύγκριση με τα 11,2 τρισ. δολάρια της αγοράς των ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αμερικανικός δείκτης Standard & Poor's 500, έχει σημειώσει άνοδο 4,1% από την αρχή του έτους, ενώ ο κινεζικός δείκτης Shanghai Composite έχει καταγράψει κέρδη 75% χάρη στο οικονομικό πακέτο στήριξης της κυβέρνησης ύψους 4 τρις. γιουάν (586 δισ. δολάρια).

reporter.gr

No comments:

Share |