Monday, July 20, 2009

CIT: Συμφωνία για δάνειο τριών δισ. δολ.

CIT: Συμφωνία για δάνειο τριών δισ. δολ.

Συμφωνία για τη λήψη χρηματοδότησης ύψους 3 δισ. δολαρίων από ομάδα κατόχων χρέους εξασφάλισε αργά χθες η CIT Group κατορθώνοντας έτσι να αποφύγει μια πιθανή χρεοκοπία, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στο θέμα, η εταιρεία, η οποία χορηγεί δάνεια σε περίπου 1 εκατ. μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, αναμένεται να ανακοινώσει τη συμφωνία σήμερα, πριν από το άνοιγμα των αγορών.

Η ομάδα κατόχων χρέους, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η Pacific Investment Management Company (Pimco), πρόκειται να χορηγήσει χρηματοδότηση διάρκειας 2,5 ετών, σύμφωνα με άλλες πηγές.

Η συμφωνία δίνει στη CIT το περιθώριο να επιλύσει τα οικονομικά της προβλήματα εν μέσω της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης και απομακρύνει το σενάριο της χρεοκοπίας – το οποίο είχε γίνει ορατό μετά την άρνηση της αμερικανικής κυβέρνησης να προσφέρει στην εταιρεία δεύτερο «πακέτο» βοηθείας.

Μία κατάρρευση της CIT, η οποία διαχειρίζεται ενεργητικό αξίας περίπου 76 δισ. δολαρίων, θα ήταν η μεγαλύτερη του μεγέθους της, από τότε που οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση της Washington Mutual το Σεπτέμβριο.

Ο εκπρόσωπος της τράπεζας Καρλ Ρίτερ αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

naftemporiki

No comments:

Share |