Tuesday, July 21, 2009

Μονόδρομος μοιάζει η χρεοκοπία για τη CIT Group

Μονόδρομος μοιάζει η χρεοκοπία για τη CIT Group

Ζημιές άνω των 1,5 δισ. δολ. αναμένει στο δεύτερο τρίμηνο του έτους η CIT Group, σύμφωνα με ανακοίνωσή της και ενδεχομένως να αναγκαστεί να υποβάλει αίτηση πτώχευσης αν δεν καταφέρει να καλύψει απαιτήσεις που ωριμάζουν τα επόμενο διάστημα. Η υφιστάμενη ρευστότητα της CIT δεν επαρκεί για την αποπληρωμή ομολόγων κυμαινόμενου επιτοκίου που λήγουν τον Αύγουστο, αναφέρει μεταξύ άλλων η τράπεζα σε ανακοίνωση της προς τις ρυθμιστικές αρχές.

Νωρίτερα, η CIT επιβεβαίωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για τη χρηματοδότηση της με 3 δισ. δολ. από τους ομολογιούχος της, ενώ ζήτησε από τους κατόχους των ομολογιών να ανταλλάξουν τις απαιτήσεις τους με σχέση 82,5 cents στο δολάριο.

Η εταιρία επισημαίνει ότι «τα διαθέσιμα επίπεδα ρευστότητας υποχώρησαν κάτω από τα αναγκαία όρια για τη λειτουργία των δραστηριοτήτων στα τέλη του β΄ τριμήνου» και προειδοποιεί πως «ακόμα και αν η προσφορά ολοκληρωθεί επιτυχώς, θα χρειαστεί σημαντική επιπλέον χρηματοδότηση για το υπόλοιπο του 2009 και στη συνέχεια για να συνεχιστεί η λειτουργία των δραστηριοτήτων μας».

reporter.gr

No comments:

Share |