Tuesday, July 21, 2009

''Σύννεφα'' στη συγχώνευση Porsche - Volkswagen

''Σύννεφα'' στη συγχώνευση Porsche - Volkswagen

Η Porsche SE ενδέχεται να μην αποφασίσει αυτή την εβδομάδα για συγχώνευση με τη Volkswagen AG καθώς οι οικογένειες που ελέγχουν την κατασκευάστρια σπορ αυτοκινήτων δεν μπορούν να συμφωνήσουν στα μέτρα για τη μείωση του χρέους της, όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.
Στη συνάντηση του Εποπτικού Συμβουλίου της εταιρείας στις 23 Ιουλίου, οι οικογένειες Porsche και Piech, που ελέγχουν την αυτοκινητοβιομηχανία, αναμενόταν να εγκρίνουν την εξαγορά των δραστηριοτήτων της από τη VW, έναντι 8 δισ. ευρώ (11,28 δισ. δολ.). Ωστόσο, σύμφωνα με τις πηγές πιθανότατα δεν θα ληφθεί σχετική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι Porsche και VW ξεκίνησαν τις συνομιλίες για τη δημιουργία ενός ενοποιημένου ομίλου, μετά την αδυναμία της πρώτης να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της δεύτερης, λόγω των τεράστιων χρεών της, ύψους 9 δισ. ευρώ.

Η κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων αγωνίζεται να πετύχει αναχρηματοδότηση χρέους ύψους 9 δισ. ευρώ, καθώς τα χρέη της τριπλασιάστηκαν στο εξάμηνο μέχρι τον Ιανουάριο, όταν η εταιρεία αύξησε το μερίδιό της στην Volkswagen σε 50,8%. Πλέον, δεν διαθέτει τα απαραίτητα κεφάλαια για να ασκήσει την οψιόν απόκτησης επιπλέον.

reporter.gr

No comments:

Share |