Tuesday, July 21, 2009

Καλιφόρνια: Συμφωνία βουλευτών - Σβαρτζενέγκερ για τον προϋπολογισμό

Καλιφόρνια: Συμφωνία βουλευτών - Σβαρτζενέγκερ για τον προϋπολογισμό


Οι βουλευτές και ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, κατέληξαν σε συμφωνία για την επίλυση της κρίσης που οδήγησε την πολιτεία στο χείλος της χρεοκοπίας λόγω του ελλείμματος-ρεκόρ, ύψους 26 δισ. δολ., όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

"Καταλήξαμε σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό", δήλωσε ο Σβαρτζενέγκερ μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το γραφείο του αργά χθες το βράδυ. "Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που δεν προβλέπει φορολογικές αυξήσεις και περικόπτει αποτελεσματικά τις δαπάνες προκειμένου να αντιμετωπίσει το έλλειμμα", σημείωσε.

Η συμφωνία, που επιτεύχθηκε μετά από δύο μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών, προβλέπει μείωση των δαπανών για τα σχολεία, τα δημόσια έργα και τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας μεταξύ άλλων. Αν εγκριθεί από την ολομέλεια της Γερουσίας και της Συνέλευσης, η συμφωνία θα περιορίσει τα κονδύλια που κατευθύνονται στις δημοτικές αρχές, θα υποχρεώσει εταιρείες και ιδιώτες να πληρώσουν νωρίτερα τους φόρους εισοδήματος και θα περιορίσει τις κρατικές ενισχύσεις.

capital.gr

No comments:

Share |