Tuesday, June 30, 2009

XAK: Κέρδη 26,2% το 6μηνο

XAK: Κέρδη 26,2% το 6μηνο


Με μεγάλα κέρδη έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του έτους το κυπριακό χρηματιστήριο. Ο ΓΔ τιμών έκλεισε στην τελευταία συνάντηση του Ιουνίου στις 1389,74 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 26,2% από τις αρχές του έτους. Από τον τραπεζικό κλάδο, η BOCY κλείνει το εξάμηνο με κέρδη 49,4%, η Marfin με άνοδο 9,3% και η Ελληνική στο +9,6%.

Από τους τίτλους της κύριας αγοράς, εκτός των τραπεζών, οι πλείστες καταγράφουν απώλειες από τις αρχές του έτους. Τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφει η Ζορμπάς (-37,5%), ακολουθούμενη από την Aspis Holdings (-32,7%) και τη Λούης (-20%). Πτώση 19,8% και 17,6% αντίστοιχα καταγράφουν επίσης η Muskita και η SFS.

Τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν φέτος οι κυπριακές επιχειρήσεις άρχισαν να αποτυπώνουν τα profit warnings που εκδίδουν. Η Logicom ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει μειωμένα αποτελέσματα για το εξάμηνο του 2009 λόγω κυρίως της αρνητικής επίδρασης από τη μεταβολή της ισοτιμίας του δολαρίου Αμερικής έναντι του ευρώ. Πέραν της Logicom, τρεις άλλες εταιρείες (Lordos, Kythreotis, Φιλοκτηματική) ανακοίνωσαν ότι αναμένουν μειωμένα εξαμηνιαία αποτελέσματα.

stockwatch.com.cy

No comments:

Share |