Tuesday, June 30, 2009

ΗΠΑ: Πτώση 18,1% στο δείκτη τιμών κατοικιών Case-Shiller

ΗΠΑ: Πτώση 18,1% στο δείκτη τιμών κατοικιών Case-Shiller


Παρά τη ραγδαία πτώση των τιμών των αμερικανικών κατοικιών σε χαμηλά πολλών ετών, τα τελευταία στοιχεία του δείκτη S&P Case-Shiller για τον Απρίλιο έδειξαν μικρότερες απώλειες για τρίτο διαδοχικό μήνα.

Οι 17 από τις 20 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές παρουσίασαν πτώση άνω του 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σε εθνικό επίπεδο, οι τιμές των κατοικιών βρίσκονται σε επίπεδα που είχαν να παρατηρηθούν από τα μέσα του 2003.

Ο David M. Blitzer, πρόεδρος της επιτροπής του δείκτη, ανέφερε ότι ο ρυθμός της πτώσης επιβράδυνε τον Απρίλιο. "Αν και τα στοιχεία ενός μόνο μήνα δεν είναι αρκετά για να εξαχθούν συμπεράσματα για το αν έχει ξεκινήσει η ανάκαμψη, φαίνεται ότι κάποια μορφή σταθεροποίησης έχει αρχίσει να εμφανίζεται σε ορισμένες περιοχές".

Μέχρι τον Απρίλιο, ο δείκτης των 10 μεγαλύτερων πόλεων σημειώνει πτώση 34% από την κορυφή που σημείωσε στα μέσα του 2006, ενώ ο δείκτης των 20 μεγαλύτερων πόλεων υποχωρεί σε ποσοστό 33%. Οι δύο δείκτες υποχωρούν κάθε μήνα από τον Αύγουστο του 2006.

Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές στις 10 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές υποχώρησαν 18% τον Απρίλίο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και κατά 0,7% σε σχέση με τον Μάρτιο.

Οι τιμές στις 20 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές επίσης υποχώρησαν 18% σε ετήσια βάση και κατά 0,6% από τον Μάρτιο.

Οκτώ περιοχές ανακοίνωσαν μικρή άνοδο των τιμών τον Απρίλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι 11 από τις 20 γνώρισαν μικρότερη πτώση των τιμών σε σχέση με τον Μάρτιο.

capital.gr

No comments:

Share |