Tuesday, June 30, 2009

Παραινέσεις Putin στις τράπεζες να αυξήσουν τη χορήγηση δανείων

Παραινέσεις Putin στις τράπεζες να αυξήσουν τη χορήγηση δανείων


ΜΟΣΧΑ (Dow Jones) – Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Vladimir Putin δήλωσε σήμερα ότι οι κρατικές ρωσικές τράπεζες θα πρέπει να αυξήσουν τον δανεισμό τους μέχρι και το ποσό των 16 δισ. δολ. προκειμένου να βοηθήσουν την οικονομία να εξέλθει από την ύφεση.

"Τα πιστωτικά χαρτοφυλάκια θα πρέπει να αυξηθούν κατά τουλάχιστον 150 δισ. ρούβλια (4,80 δισ. δολ.) έως τον Ιούλιο, κατά 150 δισ. ρούβλια έως τον Σεπτέμβριο και κατά 400 δισ. με 500 δισ. ρούβλια συνολικά έως τον Οκτώβριο", δήλωσε ο Putin μιλώντας σε συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής κατά τη διάρκεια της οποίας περιέγραψε τη διεύρυνση του κρατικού προγράμματος για την εγγύηση εταιρικών ομολόγων.

Ο Putin διευκρίνισε ότι απευθύνεται κυρίως στις ελεγχόμενες από το κράτος OAO Sberbank (SBER.RS), OAO Bank VTB (VTBR.RS), Gazprombank, Rosselkhozbank και VEB.

Ο Putin ανέθεσε στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Igor Shuvalov – ο οποίος έχει αναλάβει επικεφαλής των προσπαθειών για την αναχαίτιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης – με το έργο της επίβλεψης των προσπαθειών για την ενίσχυση του δανεισμού σε συνεργασία με τους αξιωματούχους των τραπεζικών ιδρυμάτων.

"Μέχρι να υλοποιηθεί η στρατηγική αυτή με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, ζητώ από τους επικεφαλής των τραπεζικών ιδρυμάτων να μην κάνουν σχέδια για καλοκαιρινές διακοπές", δήλωσε ο Putin.

capital.gr

No comments:

Share |