Tuesday, June 30, 2009

«Στον αέρα» η συμφωνία Opel – Magna

«Στον αέρα» η συμφωνία Opel – Magna

Αλλάζει το σκηνικό στις προσπάθειες διάσωσης δύο εκ των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών της Ευρώπης – της μονάδας της General Motors στη Γερμανία, Opel, και της γερμανικής κατασκευάστριας σπορ οχημάτων Porsche

Σύμφωνα με δημοσίευμα στους Financial Times, η βελγική εταιρεία συμμετοχών RHJ International, η οποία είχε αποσυρθεί από την «κούρσα» για την απόκτηση της Opel, ανανέωσε το ενδιαφέρον της, και βρίσκεται, μάλιστα, κοντά σε μια συμφωνία με την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ως εκ τούτου, οι συνομιλίες των δύο μερών θέτουν στο περιθώριο την καναδο-αυστριακή κατασκευάστρια μερών αυτοκινήτου Magna International, η οποία είχε έρθει σε συμφωνία με την Opel.

Σύμφωνα με τους FT, η GM είναι κοντά σε μια συμφωνία με την RHJ για την πώληση της γερμανικής μονάδας της και το μνημόνιο κατανόησης πιθανόν να υπογραφεί εντός των επόμενων ημερών.

Εν τω μεταξύ, το Κατάρ κατέθεσε προσφορά στις οικογένειες Porsche και Piech, οι οποίες ελέγχουν την Porsche Automotive Holding, η οποία θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση του χρέους της εταιρείας.

Οι Porsche και VW βρίσκονται σε συνομιλίες για τη δημιουργία ενός ενοποιημένου ομίλου, μετά την αδυναμία της πρώτης να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της δεύτερης, λόγω των τεράστιων χρεών της, ύψους 9 δισ. ευρώ. Ωστόσο, οι συζητήσεις έχουν παραμείνει στάσιμες, μετά την απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της Porsche να στραφεί στο Κατάρ.

naftemporiki

No comments:

Share |