Thursday, May 28, 2009

ΗΠΑ: Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η Visteon

ΗΠΑ: Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η Visteon


Η Visteon Corp. πρώην μονάδα της Ford Motor Co. και μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες ανταλλακτικών για τις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο Κεφάλαιο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα για τις δραστηριότητες της στις ΗΠΑ, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Στη σχετική αίτηση προς πτωχευτικό δικαστήριο η εταιρεία αναφέρει συνολικά πάγια ύψους 4,58 δισ. δολ. και υποχρεώσεις 5,32 δισ. δολ.

"Η Visteon προχώρησε σε αυτό το βήμα προκειμένου να μεγιστοποιήσει τη μακροπρόθεσμη αξία της εταιρείας", αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Visteon, Donald J. Stebbins σε σχετική ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. "Κατά τη διάρκεια της αναδιοργάνωσης της εταιρείας, θα επιδιώξουμε την αναδιάρθρωση της κεφαλαιακής μας βάσης και των δαπανών παραγωγής που δεν είναι βιώσιμα στο υφιστάμενο οικονομικό περιβάλλον", συμπλήρωσε.

Η εταιρεία διευκρινίζει ότι στην αίτηση δεν περιλαμβάνονται θυγατρικές ή κοινοπραξίες της Visteon που δραστηριοποιούνται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ επισημαίνει ότι θα συνεχίσει τις δραστηριότητες της για το διάστημα της αναδιάρθρωσης.

Η Visteon, που διαχωρίστηκε από την Ford Motor το 2000, ανακοίνωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία έχει δεσμευτεί να παρέχει στην εταιρεία χρηματοδότηση debtor-in-possession (DIP) στο πλαίσιο των προσπαθειών αναδιάρθρωσης.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |