Thursday, May 28, 2009

ΗΠΑ: Σχέδια για σύσταση ενιαίας εποπτικής αρχής των τραπεζών

ΗΠΑ: Σχέδια για σύσταση ενιαίας εποπτικής αρχής των τραπεζών


Τη σύσταση μιας ενιαίας ρυθμιστικής αρχής για την επίβλεψη του τραπεζικού κλάδου των ΗΠΑ φέρονται να εξετάζουν στελέχη της διοίκησης Obama, σύμφωνα με δημοσίευμα της The Wall Street Journal, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.

Θα είναι ένας τρόπος απαγκίστρωσης από όλες τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες που απέτυχαν να περιορίσουν την οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα να ξεφύγει εκτός ελέγχου το περασμένο έτος, αναφέρει το δημοσίευμα. Η νέα υπηρεσία θα αναλάβει τον εποπτικό ρόλο που μέχρι τώρα ασκούσαν η Fed και η FDIC. Οι δύο αρχές θα αναλάβουν νέες εξουσίες, καθώς ο Λευκός Οίκος θέλει η Fed να αναλάβει την παρακολούθηση των συστημικών κινδύνων της οικονομίας.

Υπό εξέταση βρίσκεται επίσης, η σύσταση υπηρεσίας για την επιτήρηση χρηματοοικονομικών προϊόντων που προσφέρονται στους καταναλωτές αλλά και ενός φορέα προστασίας των επενδυτών. Ωστόσο, τα σχέδια ενδέχεται να υποστούν αλλαγές προτού γίνει η επίσημη πρόταση στο Κογκρέσο περίπου στα μέσα Ιουνίου, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |