Thursday, May 28, 2009

Σε υψηλό επτά μηνών η τιμή του αργού

Σε υψηλό επτά μηνών η τιμή του αργού

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών κινήθηκε η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Αλι αλ-Ναΐμι από τη Βιέννη μια ημέρα πριν από την επίσημη σύνοδο του καρτέλ πως η παγκόσμια οικονομία μπορεί πλέον να στηρίξει τις τιμές στα 75-80 δολάρια το βαρέλι. Ώθηση στην τιμή του αργού παρέχουν και οι αυξανόμενες ελπίδες για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας που συνεπάγεται αύξηση στην πετρελαϊκή ζήτηση.
Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παράδοσης Ιουλίου του αργού ενισχύθηκε κατά 1 δολάριο, ή 1,6% στα 63,45 δολάρια το βαρέλι, φτάνοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τις 5 Νοεμβρίου. Κέρδη 1,26% κατέγραψε και το συμβόλαιο του πετρελαίου τύπου μπρεντ και διαμορφώθηκε στα 61,13 δολάρια το βαρέλι.

Δεν υπάρχει ανάγκη για τον ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου καθώς διαφαίνονται ενδείξεις ανάκαμψης της ζήτησης, πρόσθεσε ο Αλ- Ναϊμι.

«Δεν υπάρχει λόγος να περικοπεί η παραγωγή και τα κράτη - μέλη του ΟΠΕΚ θα πρέπει να τηρήσουν τη στάση αυτή», σημείωσε, διευκρινίζοντας ωστόσο, πως οι ενδείξεις ανάκαμψης διαφαίνονται στην Ασία και όχι στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ.


REPORTER.GR

No comments:

Share |