Thursday, May 28, 2009

Ναυάγησαν οι συνομιλίες της General Motors για την Opel

Ναυάγησαν οι συνομιλίες της General Motors για την Opel

Επιπλέον 300 εκατ. ευρώ ζήτησε για το σκέλος της, Opel, η General Motors Corp., που βρίσκεται στα πρόθυρα πτώχευσης, αναστέλλοντας τις διαπραγματεύσεις με την Fiat SpA και την Magna International Inc., ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη θα επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις μετά από τις αδιέξοδες συνομιλίες διάρκειας 7,5 ωρών για την επίτευξη συμφωνίας. Η κυβέρνηση ελπίζει να βρεθεί λύση μέχρι την Παρασκευή, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Karl-Theodor zu Guttenberg, μιλώντας στις 4:30 π.μ. στο Βερολίνο, τοπική ώρα.

«Ήταν μια παράξενη νύχτα» είπε ο Guttenberg. «Οι συνομιλίες ανατράπηκαν μετά τις απροσδόκητες απαιτήσεις της General Motors Δεν υπάρχουν οι εγγυήσεις που θέλουμε για να επεκτείνουμε την οικονομική βοήθεια».

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ζήτησε άμεση οικονομική βοήθεια από την γερμανική κυβέρνηση για να συνεχιστεί η λειτουργία του σκέλους της Opel. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ενόψει των εκλογών στις 27 Σεπτεμβρίου δέχεται πιέσεις από όλες τις πλευρές για να σώσει τις 25.000 θέσεις εργασίας Γερμανών στην Opel.

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat η κατασκευάστρια μερών αυτοκινήτων του Καναδά, Magna, είναι οι μόνες εταιρείες που απέμειναν και ενδιαφέρονται για την Opel, είπε ο Guttenberg. Μία προσφορά εξαγοράς από την εταιρία RHJ International SA, απερρίφθη. Η Fiat και η Magna έχουν τις ίδιες πιθανότητας να αγοράσουν την Opel.

Η Οpel, ιδρύθηκε το 1862 από τον Adam Opel, κατασκευάζοντας ραπτομηχανές και ποδήλατα πριν αρχίσει την κατασκευή αυτοκινήτων. Η General Motors αγόρασε το 80% της Opel το 1929. Δύο χρόνια αργότερα αγόρασε και το υπόλοιπο 20%, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης έως και τα τέλη της δεκαετίας του 1930.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |