Thursday, May 28, 2009

OPEC: Αμετάβλητα τα επίπεδα παραγωγής

OPEC: Αμετάβλητα τα επίπεδα παραγωγής


Τα μέλη του OPEC συμφώνησαν σήμερα να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επίπεδα παραγωγής του Οργανισμού -επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών- όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Ali Naimi, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.


Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Ali Naimi εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση του Οργανισμού. "Οι τιμές είναι καλές, η αγορά είναι σε καλή κατάσταση και έχει ξεκινήσει η ανάκαμψη", δήλωσε μετά την συνάντηση ο Naimi.


Η απόφαση του Οργανισμού να μην προχωρήσει σε νέα μείωση της παραγωγής του ήταν ευρέως αναμενόμενη καθώς ήδη οι τιμές του αργού έχουν αναρριχηθεί σε υψηλά έξι μηνών ξεπερνώντας το επίπεδο των 60 δολ. το βαρέλι.

Μια απόφαση για νέα μείωση της παραγωγής θα μπορούσε να εκτροχιάσει τις προσπάθειες ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας δίνοντας νέα ώθηση στις τιμές του αργού, επισημαίνουν οι αναλυτές.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού καταγράφει μικρές μεταβολές κοντά στα 63,50 δολ. το βαρέλι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την προηγούμενη συνάντηση των μελών του Οργανισμού τον Μάρτιο, οι τιμές του πετρελαίου έχουν ενισχυθεί σε ποσοστό 36%.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |