Thursday, May 28, 2009

Moody΄s: Διατηρεί ''σταθερό'' outlook για την οικονομία των ΗΠΑ

Moody΄s: Διατηρεί ''σταθερό'' outlook για την οικονομία των ΗΠΑ

«Σταθερό» διατηρεί το outlook της πιστοληπτικής αξιολόγησης των ΗΠΑ ηMoody΄s Investors Service, παρά -όπως επισημαίνει- «τη σημαντική επιδείνωση στο δημόσιο χρέος», αφήνοντας παράλληλα αμετάβλητη την αξιολόγηση «Aaa». Την αξιολόγηση στηρίζει σύμφωνα με τον οίκο «η διαφοροποιημένη και ανθεκτική οικονομία των ΗΠΑ, τα ισχυρά κρατικά ιδρύματα, το υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα και η κεντρική θέση της στην παγκόσμια οικονομία».

Εκτιμάται δε ότι χάρη σε αυτούς τους παράγοντες η οικονομική ισχύς των ΗΠΑ θα βγει από την κρίση χωρίς να υποστεί σημαντική βλάβη, όπως επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του οίκου, Steven Hess. Παρόλα αυτά ο οίκος διακρίνει σημαντικούς κινδύνους που έχουν σχέση το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης, οι οποίοι ενδεχομένως να λειτουργήσουν αρνητικά στο μέλλον.

Οι ανησυχίες ότι η αξιολόγηση των ΗΠΑ απειλείται είχαν ενταθεί μετά την υποβάθμιση του outlook για την οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας σε «αρνητικό» από «σταθερό» από τον οίκο Standard & Poor’s την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι δύο οικονομίες θεωρούνται αλληλένδετες.

REPORTER.GR

No comments:

Share |