Thursday, May 28, 2009

Τι κέρδη ανακοινώνουν σήμερα Eurobank, Kύπρου , Marfin και αύριο η Εθνική

Τι κέρδη ανακοινώνουν σήμερα Eurobank, Kύπρου , Marfin και αύριο η Εθνική

Μπαράζ ανακοινώσεων κερδών του α΄ τριμήνου αναμένεται σήμερα και αύριο από τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες. Σήμερα ανακοινώνουν κέρδη η Eurobank, Κύπρου και Marfin ενώ αύριο 29 Μαΐου θα ανακοινώσει κέρδη η Εθνική και η MIG. Με εξαίρεση την Εθνική όπου αναμένεται θετική έκπληξη κυρίως λόγω της Finansbank , οι υπόλοιπες τράπεζες φαίνεται ότι ακολουθούν τις διαμορφωμένες τάσεις που κατεγράφησαν σε Alpha , Πειραιώς. Η Eurobank θα ανακοινώσει κέρδη πέριξ των 95 με 100 εκατ ευρώ αν και αναλυτές θεωρούν ότι μπορεί να κινηθεί και χαμηλότερα. Τα κέρδη θα είναι μειωμένα κατά 53% σε σχέση με τα 215 εκατ ευρώ που είχε εμφανίσει στο α΄ τρίμηνο του 2008 η τράπεζα σε ενοποιημένη βάση.

Η Κύπρου θα εμφανίσει κέρδη 68 με 70 εκατ ευρώ σημειώνοντας πτώση 40% σε σχέση με τα 116 εκατ ευρώ του α΄ τριμήνου του 2008. Η Marfin Popular Bank θα καταγράψει κέρδη στο α΄ τρίμηνο 24 με 25 εκατ ευρώ σημειώνοντας πτώση 77% σε σχέση με 104,5 εκατ ευρώ του α΄ τριμήνου του 2008.

Και οι τρεις τράπεζες έχουν επηρεαστεί από την διεθνή κρίση λόγω του αυξημένου κόστους καταθέσεων ωστόσο παρατηρείται βελτίωση της κερδοφορίας και της χρηματοοικονομικής τους εικόνας από το β΄ τρίμηνο του 2009.

Η Εθνική θα ανακοινώσει κέρδη στις 29 Μαίου και όπως κατ΄ επανάληψη έχει τονιστεί θα διαμορφωθούν πέριξ των 300 εκατ ευρώ. Κάποιοι ξένοι εκτιμούν ότι μπορεί να φθάσουν τα 330 εκατ ευρώ Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Εθνική υποστηρίζεται ενεργότατα από τις καλές επιδόσεις της Finansbank αλλά και από το γεγονός ότι ακολούθησε μια ορθολογική τιμολογιακή πολιτική στις καταθέσεις και δεν επιβαρύνθηκε σημαντικά.

REPORTER.GR

No comments:

Share |