Thursday, May 28, 2009

Κέρδη 2,5% για το αργό- Πάνω από τα 65 δολάρια

Κέρδη 2,5% για το αργό- Πάνω από τα 65 δολάρια

Πάνω από τα 65 δολάρια το βαρέλι διαμορφώθηκε η τιμή στου αργού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων για πρώτη φορά από τις 5 Νοεμβρίου ύστερα από την κάμψη στα αποθέματα αργού για τρίτη διαδοχική εβδομάδα, αλλά και την απόφαση του ΟΠΕΚ να διατηρήσει αμετάβλητη την παραγωγή. Η τιμή συμβολαίου παράδοσης Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 2,5% ή 1,59 δολάρια στα 65,04 δολάρια το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε και τα 65,23 δολάρια το βαρέλι. Ακόμη υψηλότερα κέρδη κατέγραψε και το πετρέλαιο τύπου μπρεντ που βρέθηκε κατά 4,52% ή 2,75 δολάρια υψηλότερα και διαμορφώθηκε στα 63,45 δολάρια το βαρέλι.

Σημαντική κάμψη κατέγραψαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα τα αποθέματα αργού την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ και διαμορφώθηκαν στα 5,41 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ. Ακόμη, τα διυλισμένα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 300.000 βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 22 Μαΐου, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 600.000 βαρέλια.

Αμετάβλητη διατήρησε ο ΟΠΕΚ την παραγωγή πετρελαίου στη σημερινή σύνοδο του καρτέλ στη Βιέννη, με την πεποίθηση ότι η ζήτηση θα ανακάμψει, στέλνοντας τις τιμές στα 75 με 80 δολάρια το βαρέλι. Αντίθετα, θα δοθεί έμφαση στη μεγαλύτερη συμμόρφωση προς τους περσινούς στόχους.

Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Αλι αλ-Ναΐμι, δήλωσε πως ο ΟΠΕΚ επέλεξε να μην αλλάξει τους στόχους για παραγωγή καθώς «οι τιμές είναι καλές και η αγορά σε καλή μορφή». Η τιμή του πετρελαίου θα πρέπει να παραμείνει στα 60 με 70 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο του έτους.

REPORTER.GR

No comments:

Share |