Wednesday, May 13, 2009

Βρετανία: «Αργή» ανάκαμψη προβλέπει η ΒοΕ

Βρετανία: «Αργή» ανάκαμψη προβλέπει η ΒοΕ

Η ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας θα είναι «αργή» και ο πληθωρισμός θα παραμείνει πιθανότατα κάτω από τον επίσημο στόχο για τα επόμενα τρία χρόνια, επισημαίνει η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) στην τριμηνιαία έκθεσή της, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, το ΑΕΠ της χώρας θα συρρικνωθεί, σε ετήσια, βάση, για το υπόλοιπο της χρονιάς, προτού ανακάμψει το 2010, σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις της BoE. Ο πληθωρισμός εκτιμάται ότι θα επιβραδυνθεί φέτος έως το 0,4%.

«Οι κίνδυνοι κλίνουν προς μια σχετικά αργή και παρατεταμένη ανάκαμψη», δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Βρετανίας, Μέρβιν Κινγκ. Υπάρχουν «αρκετά σοβαροί λόγοι» για να αμφισβητείται το κατά πόσο η ανάκαμψη θα είναι βιώσιμη, δήλωσε ο Κινγκ, προσθέτοντας ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει κάτω από τον στόχο της ΒοΕ.

Ειδικότερα, τα μέλη της τράπεζας αναθεώρησαν προς τα πάνω τις προβλέψεις τους για τον πληθωρισμό σε 1,5% μέχρι τα τέλη του 2010, από 0,6% που προέβλεπαν το Φεβρουάριο. Μάλιστα, εκτιμούν ότι δεν θα φτάσει τον στόχο του 2% μέχρι το 2012. Το Μάρτιο, το ποσοστό του πληθωρισμού είχε διαμορφωθεί στο 2,9%.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |