Wednesday, May 13, 2009

Chrysler: Χωρίς το δικαίωμα της απεργίας οι εργαζόμενοι μέχρι το 2015

Chrysler: Χωρίς το δικαίωμα της απεργίας οι εργαζόμενοι μέχρι το 2015

Τη σταθερότητα στο εργασιακό σώμα σκοπεύει η ρύθμιση που υπάρχει στη σύμβαση χρεοκοπίας της Chrysler, με την παράλληλη εξαγορά της από τη Fiat, αφού περιλαμβάνει τον όρο της απαγόρευσης της απεργίας των εργαζομένων μέχρι το 2015. Σύμφωνα με την εν λόγω σύμβαση που κατατέθηκε χθες στη δικαιοσύνη, έχει προβλεφθεί η συναίνεση των εργαζομένων στους όρους της εξαγοράς, η οποία τους αφαιρεί το δικαίωμα της απεργίας.
Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία της εν λόγω ρύθμισης, η εργασιακή σταθερότητα στους κόλπους της εταιρείας, θα διευκολύνει τις διαδικασίες ένταξης της νέας εταιρείας στην αγορά. Επιπλέον, ανάμεσα στους όρους που προβλέπονται στο σχετικό κεφάλαιο, περικόπτονται τα επιδόματα θέσεως και οι παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και γίνονται πιο αυστηροί οι όροι εργασίας.

Αναλυτές και νομικοί των αμερικανικών πανεπιστημίων, θεωρούν ότι η Chrysler θα βρεθεί την επόμενη διετία σε «δυνατά κύματα» που θέτουν σε κίνδυνο τη συνέχεια της, με αποτέλεσμα να καταστρατηγούνται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

REPORTER.GR

No comments:

Share |