Wednesday, May 13, 2009

Οι κεφαλαιαγορές πίεσαν το αργό- Στα 58 δολάρια

Οι κεφαλαιαγορές πίεσαν το αργό- Στα 58 δολάρια

Την επιβεβαίωση ότι το τελευταίο δεκάμηνο ακολουθεί την ίδια πορεία με τις κεφαλαιαγορές έδωσε σήμερα το αργό, αφού ύστερα από ένα μεγάλο αλμα που πραγματοποίησε ενδοσυνεδριακά μετά την ανακοίνωση της πτώσης των αποθεμάτων του, «γύρισε» κλείνοντας σε αρνητικό έδαφος, σαφώς επηρεασμένο από την κατακόρυφη πτώση των κεφαλαιαγορών. Το συμβόλαιο αργού παράδοσης Ιουνίου κατέγραψε πτώση 1,4% στα 58,02 δολάρια το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα μια ανάσα από τα 60 δολάρια. Το πετρέλαιο τύπου brent διαμορφώθηκε στα 57,50 δολάρια, με πτώση 0,8%.

«Βαρίδι» για τη διαμόρφωση της τιμής του αργού στάθηκε και η ανακοίνωση του Αμερικανικού Υπουργείου Εμπορίου, το οποίο ανέφερε ότι η συνολική ημερήσια ζήτηση του αργού τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες διαμορφώθηκε στα 18,2 εκατ. βαρέλια, χαμηλότερα κατά 7,9% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Τα επίπεδα που έχει διαμορφωθεί αυτήν την περίοδο η ζήτηση, θεωρούνται τα χαμηλότερα της τελευταίας δεκαετίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε η ΕΙΑ τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 4,7 εκατ. βαρέλια, την εβδομάδα που έληγε στις 8 Μαΐου, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδό τους κατά 1 εκατ. βαρέλια. Ακόμη, τα αποθέματα βενζίνης σημείωσαν κάμψη κατά 4,1 εκατ. βαρέλια, ενώ τα διυλισμένα αποθέματα, κατηγορία στην οποία συμπεριλαμβάνονται το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ ενισχύθηκαν κατά 1 εκατ. βαρέλια.

REPORTER.GR

No comments:

Share |