Wednesday, May 13, 2009

Μεταχειρισμένη… πολυτέλεια στην κρίση

Μεταχειρισμένη… πολυτέλεια στην κρίση


Στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα οδηγεί την εγχώρια κατανάλωση η χρηματοοικονομική κρίση, με τους κύπριους να επιμένουν ωστόσο στην αγορά αυτοκινήτων πολυτελείας. Με βάση στοιχεία της ΟΕΒ που επεξεργάστηκε η StockWatch, τα μεταχειρισμένα σαλούν αυτοκίνητα πλησίασαν το 60% των συνολικών εγγραφών αυτοκινήτων τον Απρίλιο.

Το ποσοστό των μεταχειρισμένων σαλούν είναι ιδιαίτερα ψηλό στα αυτοκίνητα πολυτελείας. Από το σύνολο των 525 Mercedes που εγγράφηκαν τον περασμένο μήνα, το 87% ή 459 ήταν μεταχειρισμένα και μόλις 66 ήταν τα καινούρια. Επίσης, μόλις ένα στα τέσσερα BMW ήταν καινούργια. Από τα 452 που εγγράφηκαν τον Απρίλιο, μόλις 106 ήταν νέα.

Όσον αφορά τα οχήματα μάρκας Suzuki που κατέχουν το τέταρτο μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς (με βάση τα στοιχεία Απριλίου), οι εγγραφές των μεταχειρισμένων ήταν 279 και των καινούριων μόλις 49.

Το μεγαλύτερο αριθμό καινούργιων αυτοκινήτων είχε τον Απρίλιο η Nissan, με 180 εγγραφές. Ακολούθησε η Ford με 138 εγγραφές και η Toyota με 137. Επίσης, η Volkswagen είχε 109 εγγραφές καινούριων οχημάτων αποτελώντας το 69% των συνολικών εγγραφών της, αφού μόλις 49 ήταν μεταχειρισμένα. Τα καινούρια οχήματα υπερτερούσαν των μεταχειρισμένων όσον αφορά τις εγγραφές των Audi, Mitsubishi, Peugeot, Opel, KIA, Volvo, Hyundai, Citroen, Renault και Chevrolet.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |