Tuesday, May 26, 2009

Δέσμευση περιουσίας ασφαλιστικών Aspis

Δέσμευση περιουσίας ασφαλιστικών Aspis


Δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των ασφαλιστικών εταιρειών Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ και Commercial Value AAE, αποφάσισε η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Ελλάδας. Η απόφαση της Επιτροπής λήφθηκε στις 21 Μαΐου 2009 αλλά ανακοινώθηκε χθες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «απαγορεύεται η ελεύθερη διάθεση (δέσμευση) του συνόλου των, κατά την έκδοση της παρούσας υφιστάμενων, σε ασφαλιστική τοποθέτηση και ελεύθερων, παγίων περιουσιακών στοιχείων και χρηματοπιστωτικών μέσων, της ασφαλιστικής εταιρείας με την επωνυμία «Ασπίς Πρόνοια Ανώνυμη Εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων (ΑΕΓΑ).

Το ΔΣ της ΕΠΕΙΑ αποφάσισε επίσης, ότι «απαγορεύεται η ελεύθερη διάθεση (δέσμευση) του συνόλου των, κατά την έκδοση της παρούσας υφιστάμενων, σε ασφαλιστική τοποθέτηση και ελεύθερων, παγίων περιουσιακών στοιχείων και χρηματοπιστωτικών μέσων, της ασφαλιστικής εταιρείας με την επωνυμία «Ασπίς Πρόνοια Ανώνυμη Εταιρεία Ασφαλίσεων Ζημιών (Α.Ε.Α.Ζ.)».

Ακόμη, το ΔΣ της ΕΠΕΙΑ αποφάσισε ομόφωνα ότι «απαγορεύεται η ελεύθερη διάθεση (δέσμευση) του συνόλου των, κατά την έκδοση της παρούσας υφιστάμενων, σε ασφαλιστική τοποθέτηση, παγίων περιουσιακών στοιχείων, χρηματοπιστωτικών μέσων και υπολοίπων διαθεσίμων τραπεζικών λογαριασμών, της ασφαλιστικής εταιρείας με την επωνυμία Commercial Value AAE.

Επίσης, απαγορεύεται η ελεύθερη διάθεση (δέσμευση) του συνόλου των ελεύθερων, παγίων περιουσιακών στοιχείων, χρηματοπιστωτικών μέσων και υπολοίπων διαθεσίμων τραπεζικών λογαριασμών που η εταιρεία τηρεί σε τραπεζικά ιδρύματα της αλλοδαπής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των τριών ασφαλιστικών εταιρειών, η ΕΠΕΙΑ προχώρησε και στις 30 Ιουλίου 2008. Η Commercial Value είχε προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου η οποία καλύφθηκε έναντι €90 εκ. από τον όμιλο Aspis.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |