Tuesday, May 26, 2009

Επενδύσεις: Ενδιαφέρον Βρετανών για ακίνητα σε άλλες χώρες της Ευρώπης

Επενδύσεις: Ενδιαφέρον Βρετανών για ακίνητα σε άλλες χώρες της Ευρώπης



Οι μεγάλες πτώσεις των τιμών ακινήτων σε περιοχές «φιλέτα» και η σταδιακή ενίσχυση της στερλίνας [GBP=X] έναντι του ευρώ, ωθούν τους Βρετανούς επενδυτές που έχουν στα χέρια τους ρευστό να στρέψουν το ενδιαφέρον τους εν όψει καλοκαιριού σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Κτηματομεσιτικά γραφεία και ανταλλακτήρια συναλλάγματος αναφέρουν ότι έχει αναζωογονηθεί το ενδιαφέρον των πλούσιων Βρετανών για την αγορά ακινήτων σε δημοφιλείς περιοχές στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία.

Η Currencies Direct, υπογραμμίζει ότι ο αριθμός των Βρετανών που αγοράζουν ευρώ για να προχωρήσουν στην απόκτηση ακινήτων στην Ευρώπη έχει διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι. Η έκρηξη αυτή, έρχεται μετά από μήνες περιορισμένων πωλήσεων, καθώς οι Βρετανοί αγοραστές ήταν επιφυλακτικοί να διοχετεύσουν ρευστό στην Ευρώπη όσο η στερλίνα [GBP=X] έπεφτε σε σχέση με το ευρώ [EUR=X] . Τώρα όμως που η στερλίνα ανακάμπτει και οι τιμές ακινήτων σε χώρες όπως η Ιταλία και η Πορτογαλία πέφτουν κατακόρυφα, όλο και περισσότεροι προχωρούν σε αγορές.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |