Tuesday, May 26, 2009

Κάτω απο τα $60 το αργό εν μέσω ανησυχιών για την ζήτηση πετρελαίου

Κάτω απο τα $60 το αργό εν μέσω ανησυχιών για την ζήτηση πετρελαίου



Κάτω από τα 60 δολάρια κινείται η τιμή του αργού πετρελαίου, καταγράφοντας πτώση της τάξης περίπου 3%, εν αναμονή της συνάντησης του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (OPEC). Τα μέλη του OPEC αναμένεται να κρατήσουν σταθερή την παραγωγή του αργού παρά την κάμψη που σημειώνεται στη ζήτηση εξαιτίας της ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Αναλυτικά, η τιμή του συμβολαίου μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου light, sweet παραδόσεως Ιουλίου υποχωρεί κατά 3,06% ήτοι 1,89 δολάρια στα 59,78 δολάρια ανά βαρέλι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές του χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο του αργού τύπου brent κινείται καθοδικά κατά 2,23% ή 1,23 δολάρια στα 58,98 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.

Ο OPEC έχει προγραμματίσει συνάντηση στη Βιέννη με αντικείμενο την παραγωγή και τις τιμές πετρελαίου. Οι αναλυτές αναμένουν ότι ο Οργανισμός θα αποφασίσει να διατηρήσει αμετάβλητη την παραγωγή για δεύτερη συνεχή φορά, παρά το γεγονός ότι τα αποθέματα του αργού συνεχίζουν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, τα αποθέματα που ελέγχονται από 28 κράτη, ανήλθαν στις 62 μέρες ζήτησης στο πρώτο τρίμηνο από τις 54 μέρες ζήτησης κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο και από τις 58 στο τέταρτο τρίμηνο του 2008. Ο επιθυμητός αριθμός μερών από τους αναλυτές είναι μεταξύ 52 και 54 μέρες.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |