Tuesday, May 26, 2009

Moody΄s: Αρνητικό outlook για τις αυτοκινητοβιομηχανίες

Moody΄s: Αρνητικό outlook για τις αυτοκινητοβιομηχανίες


Το outlook για τους παγκόσμιους κατασκευαστές αυτοκινήτων είναι αρνητικό, γεγονός που αντικατοπτρίζει τις συνεχιζόμενες προκλήσεις για την βιομηχανία και κυρίως την δραματική μείωση στη ζήτηση νέων οχημάτων λόγω της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, όπως αναφέρει η Moody΄s Investors Service σε νέα έκθεση.

Επιπλέον, οι χρηματοδοτικοί βραχίονες των κατασκευαστών συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις στην ποιότητα των παγίων τους, αλλά και στη προσπάθεια τους να αντλήσουν χρηματοδότηση λόγω των αδύναμων οικονομικών συνθηκών.

"Η Moody΄s εξακολουθεί να προβλέπει μείωση του παγκόσμιου όγκου με διψήφιο ποσοστό για τον κλάδο το 2009, με περιορισμένες προοπτικές για ουσιαστική ανάκαμψη το 2010", αναφέρει ο Falk Frey, της Moody΄s Corporate Finance Group, ενώ εκτιμά ότι "η λειτουργική κερδοφορία και οι ταμειακές ροές αναμένεται να παραμείνουν αδύναμες στην ενδιάμεση περίοδο".

Η Moody΄s εκτιμά ότι οι όγκοι των παγκόσμιων πωλήσεων θα υποχωρήσουν 13% από τα ήδη χαμηλά επίπεδα του 2008 με βάση το κεντρικό σενάριο του οίκου.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |